Кралските пощи със серия марки в чест на Елтън Джон

Музикантът отбелязва 50 години кариера
4 сеп 2019 15:53, Петя Славова
10
Кралските пощи със серия марки в чест на Елтън Джон
Снимка: архив, Reuters

Британските Кралски пощи пускат серия марки, с която отдават почит към 50-годишната музикална кариера на сър Елтън Джон, съобщава сайтът на "Билборд".

Джон е едва вторият изпълнител след Дейвид Боуи, на когото се оказва подобна чест. Боуи, починал през 2016 г., беше почетен със серия марки през 2017 г., пише БТА

Серията, посветена на сър Елтън Джон, включва 12 марки. Върху осем от тях са изобразени обложките на някои от най-популярните албуми на изпълнителя, сред които "Honky Chateau", "Goodbye Yellow Brick Road", "Caribou", "Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy", "Made in England". Останалите четири са посветени на знакови изпълнения на живо на Елтън Джон, сред които на концерта в Бъкингамския дворец през 2012 г. по случай диамантения юбилей от възкачването на кралица Елизабет Втора на престола, и шоуто в "Медисън скуеър гардън" миналата година в рамките на прощалното му турне.

"Никога не съм си мислил, че ще се появя върху марка. Чудесно е, за мен е голяма чест", споделя 72-годишният Елтън Джон.

"Елтън е един от най-успешните британски самостоятелни артисти на всички времена и изпълнител на някои от най-известните песни в историята на поп музиката", отбелязва Филип Паркър от Кралските пощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Божинката преди 4 години
мда, ха на бас, че не могат да направят нашите марки с Бойко ...хем известен у нас, хем беше на диамантения юбилей на бай Тошо ... хем малко ПEДЕPAC си пада ... ок, не малко,а много
7
3
 
3
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Поредна глупост от острова, която показва тоталната *** на англичанчетата!
6
4
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
За Германия не си прав ... Там е друго ниво,но във времето ще се оцени
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пък кой е. Прилича ми на краварската тарамбука и на турчето дето сега се праи на министър в енгилезия. Някой познава ли го този.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво падение марки с лика на едераз и пeдoфилСлед 50 години ужасно ще ги е срам от тия марки както днес Германия се срамува от марките с пречупен кръст и Хитлер
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпърдявам се по случая.
2
6
 
18
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Сигурно ще станат известни като серията *** марки :)
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще трябва да почетат и ориентацията му.